Élvezd a klasszikus New York sajttortát egy kis csavarral – tökéletes arra, hogy megoszd. A málna frissességének és a citrom erejének kombinációja, illetve a lágyságával tökéletes ellensúlyt jelentő Arla Natúr Friss Krémsajt teszi ezt az édességet az eredeti sajttorta nagyszerű alternatívájává. És ha a mesterséges adalékanyagoktól mentes, csupán négy természetes összetevőből készült Arla Natúr Friss Krémsajtot használod, ez a gyümölcsökkel teli sajttorta nemcsak finom lesz, hanem teli mindenféle jóval, amit te tettél bele. Efelől biztos lehetsz, akárhány szeletet is vágsz belőle.
Nézd meg a sajttorta receptjét itt vagy próbálj ki egy másikat is a természetesen finom sajttortáink közül..
HOZZÁVALÓK
ALAP
- 175 g olvasztott vaj
- 400 g digestive keksz (teljes kiőrlésű háztartási keksz), összetörve
TÖLTELÉK
- 700 g Arla Natúr Friss Krémsajt
- 2 tojás
- 2 tojássárgája
- 150 g cukor
- 1 vaníliarúd
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 200 g 18%-os crème fraiche (vagy 20%-os tejföl)
- 150 g málna
A TETEJÉRE
- 200 g 18%-os crème fraiche (vagy 20%-os tejföl)
- 50 g porcukor
ELKÉSZÍTÉS
ALAP
A kekszet törd finom morzsává. Olvaszd meg a vajat és keverd el jól a morzsával. Egy 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaforma aljára tegyél sütőpapírt, majd tedd vissza a sütőforma oldalát. A kekszes keveréket nyomkodd bele a formába úgy, hogy befedje az alját, valamint kb. 6 cm magasan az oldalát is. A kekszes alap legyen egyenletes és sima. 160 °C-ra előmelegített sütőben süsd az alapot 5 percig, majd hagyd kihűlni.
TÖLTELÉK
Hosszában vágd fel a vaníliarudat, kapard ki belőle a magokat és keverd el a cukorral, valamint az Arla Natúr Friss Krémsajttal. Add hozzá a tojásokat, a tojássárgákat, a crème fraiche-t, a citrom héját és levét, majd az egészet keverd simára. A málnát tedd a kekszes alapra, majd öntsd rá a krémsajtos tölteléket. 160 °C-os sütőben süsd 40 percig.
A sajttortának pudingszilárdságúnak kell lennie – az állagot úgy ellenőrizheted, hogy megütögeted a tortaforma oldalát. Miután megsült és kivetted a sütőből, a sajttortát pihentesd 10 percig. A crème fraiche-t keverd el a porcukorral és kend a kész sajttorta tetejére. Tedd vissza a sütőbe és 160 °C-on, a középső rácson süsd további 10 percig. Ezután várd meg, amíg a sajttorta teljesen kihűl, és lefedve tedd be a hűtőbe legalább 3 órára, de a legjobb, ha egész éjszaka ott pihen, amíg fel nem tálalod.
TÁLALÁS
Vedd ki a hűtőből és díszítsd friss bogyós gyümölcsökkel.
Fedezd fel a természetesen finom, friss és zamatos gyümölcsökkel teli Arla Friss Krémsajttal készült sajttorta recepteket és még számtalan más finomságot! Mivel a mi krémsajtunk csupán négy természetes összetevőből készül, biztos lehetsz benne, hogy akármit is sütsz vele, csak azzal a sok jóval van tele, amit te beletettél.
RÉSZLETEKKizárólag négy természetes összetevőből készült. Az Arla Friss Krémsajt egyszerűen finom, adalékanyagok nélkül. Élvezd az Arla Friss Krémsajt lágy és üde ízét egy szelet pirítóson, a szendvicseden, az uzsonnád mellé – vagy ahogy csak akarod.
FEDEZD FEL!Finomságok, amik segítenek átvészelni a napot. Próbáld ki a grillzöldségek és az egészséges rozskenyér hihetetlen ízét Arla Natúr Friss Krémsajttal étkezések között szendvicsként vagy gyors harapnivalóként.
RÉSZLETEKCSUPÁN NÉGY TERMÉSZETES ÖSSZETEVŐ
Csak ennyire van szükségünk az Arla Friss Krémsajt elkészítéséhez. Valójában ’s olyan egyszerű, hogy akár otthon is elkészítheted!
Arla Friss Krémsajt – Adalékanyagok nélkül