![](/49c163/globalassets/arla-global/cream-cheese/cream-cheese/new-york-cheesecake/cream_cheese-hero_deck-new_york_cheesecake.jpg?preset=half-desktop)
NEW YORK SAJTTORTA CITROM, MÁLNA ÉS ARLA NATÚR FRISS KRÉMSAJTBÓL
Élvezd a klasszikus New York sajttortát egy kis csavarral – tökéletes arra, hogy megoszd. A málna frissességének és a citrom erejének kombinációja, illetve a lágyságával tökéletes ellensúlyt jelentő Arla Natúr Friss Krémsajt teszi ezt az édességet az eredeti sajttorta nagyszerű alternatívájává. És ha a mesterséges adalékanyagoktól mentes, csupán négy természetes összetevőből készült Arla Natúr Friss Krémsajtot használod, ez a gyümölcsökkel teli sajttorta nemcsak finom lesz, hanem teli mindenféle jóval, amit te tettél bele. Efelől biztos lehetsz, akárhány szeletet is vágsz belőle.
Nézd meg a sajttorta receptjét itt vagy próbálj ki egy másikat is a természetesen finom sajttortáink közül..
![](/4a3972/globalassets/arla-global/cream-cheese/cream-cheese/new-york-cheesecake/cream_cheese-split_deck-new_york_cheesecake_w_pack2.jpg?preset=half-desktop)
![](/49c163/globalassets/arla-global/cream-cheese/cream-cheese/new-york-cheesecake/cream_cheese-split_deck-new_york_cheesecake_ingredients.jpg?preset=half-desktop)
HOZZÁVALÓK
ALAP
- 175 g olvasztott vaj
- 400 g digestive keksz (teljes kiőrlésű háztartási keksz), összetörve
TÖLTELÉK
- 700 g Arla Natúr Friss Krémsajt
- 2 tojás
- 2 tojássárgája
- 150 g cukor
- 1 vaníliarúd
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 200 g 18%-os crème fraiche (vagy 20%-os tejföl)
- 150 g málna
A TETEJÉRE
- 200 g 18%-os crème fraiche (vagy 20%-os tejföl)
- 50 g porcukor
ELKÉSZÍTÉS
ALAP
A kekszet törd finom morzsává. Olvaszd meg a vajat és keverd el jól a morzsával. Egy 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaforma aljára tegyél sütőpapírt, majd tedd vissza a sütőforma oldalát. A kekszes keveréket nyomkodd bele a formába úgy, hogy befedje az alját, valamint kb. 6 cm magasan az oldalát is. A kekszes alap legyen egyenletes és sima. 160 °C-ra előmelegített sütőben süsd az alapot 5 percig, majd hagyd kihűlni.
TÖLTELÉK
Hosszában vágd fel a vaníliarudat, kapard ki belőle a magokat és keverd el a cukorral, valamint az Arla Natúr Friss Krémsajttal. Add hozzá a tojásokat, a tojássárgákat, a crème fraiche-t, a citrom héját és levét, majd az egészet keverd simára. A málnát tedd a kekszes alapra, majd öntsd rá a krémsajtos tölteléket. 160 °C-os sütőben süsd 40 percig.
A sajttortának pudingszilárdságúnak kell lennie – az állagot úgy ellenőrizheted, hogy megütögeted a tortaforma oldalát. Miután megsült és kivetted a sütőből, a sajttortát pihentesd 10 percig. A crème fraiche-t keverd el a porcukorral és kend a kész sajttorta tetejére. Tedd vissza a sütőbe és 160 °C-on, a középső rácson süsd további 10 percig. Ezután várd meg, amíg a sajttorta teljesen kihűl, és lefedve tedd be a hűtőbe legalább 3 órára, de a legjobb, ha egész éjszaka ott pihen, amíg fel nem tálalod.
TÁLALÁS
Vedd ki a hűtőből és díszítsd friss bogyós gyümölcsökkel.
![](/49c163/globalassets/arla-global/cream-cheese/cream-cheese/new-york-cheesecake/cream_cheese-split_deck-new_york_cheesecake_method.jpg?preset=half-desktop)
Fedezd fel a természetesen finom, friss és zamatos gyümölcsökkel teli Arla Friss Krémsajttal készült sajttorta recepteket és még számtalan más finomságot! Mivel a mi krémsajtunk csupán négy természetes összetevőből készül, biztos lehetsz benne, hogy akármit is sütsz vele, csak azzal a sok jóval van tele, amit te beletettél.
RÉSZLETEK![](/49c0b0/globalassets/arla-global/cream-cheese/cream-cheese/general/cream_cheese-split_deck-discover_naturally_tasty_arla_cc.jpg?preset=half-desktop)
![](/49c0b0/globalassets/arla-global/cream-cheese/cream-cheese/general/cream_cheese-split_deck-link-made_from_only_four_natural_ingredients.jpg?preset=half-desktop)
Kizárólag négy természetes összetevőből készült. Az Arla Friss Krémsajt egyszerűen finom, adalékanyagok nélkül. Élvezd az Arla Friss Krémsajt lágy és üde ízét egy szelet pirítóson, a szendvicseden, az uzsonnád mellé – vagy ahogy csak akarod.
FEDEZD FEL!Finomságok, amik segítenek átvészelni a napot. Próbáld ki a grillzöldségek és az egészséges rozskenyér hihetetlen ízét Arla Natúr Friss Krémsajttal étkezések között szendvicsként vagy gyors harapnivalóként.
RÉSZLETEK![](/49c0b0/globalassets/arla-global/cream-cheese/cream-cheese/general/cream_cheese-split_deck-delicious_snacks_pack.jpg?preset=half-desktop)
![](/49c0b0/globalassets/arla-global/cream-cheese/cream-cheese/general/cream_cheese-split_deck-only_four_natural_ingredients.jpg?preset=half-desktop)
CSUPÁN NÉGY TERMÉSZETES ÖSSZETEVŐ
Csak ennyire van szükségünk az Arla Friss Krémsajt elkészítéséhez. Valójában ’s olyan egyszerű, hogy akár otthon is elkészítheted!
Arla Friss Krémsajt – Adalékanyagok nélkül
![](/497feb/globalassets/arla-global/yellow-cheese/cheese/general/yellow_cheese-cows_on_field-full_deck.jpg?preset=full-desktop)