Természetesen finom

CITROMOS SAJTTORTA ARLA NATÚR FRISS KRÉMSAJTTAL

Egyél egy szelet ízletes Citromos Sajttortát – pompás egy csésze tea vagy kávé mellé. Ennek a sajttortának minden szeletében a krémes könnyedség párosul a citrom frissességével és a vanília lágy édességével. Mitől lehet még jobb? Az a tudat, hogy a csupán négy természetes összetevőből készült, mesterséges adalékanyagoktól mentesArla Natúr Friss Krémsajttal készítve, ez a sajttorta nemcsak finom lesz, de tele minenféle jóval, akár délután, akár este támad hozzá kedved.

Nézd meg a sajttorta receptjét itt vagy próbálj ki egy másikat is a természetesen finom sajttortáink közül.

HOZZÁVALÓK

ALAP

  • 100 g vaj
  • 150 g teljes kiőrlésű keksz, összetörve

TÖLTELÉK

  • 4 zselatinlap
  • 200 g Arla Natúr Friss Krémsajt
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl 18%-os crème fraiche (vagy 20%-os tejföl)
  • 1 vaníliarúd
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 2 tojásfehérje
  • 50 g porcukor

CITROMMÁZ

  • 100 g cukor
  • 40 g olvasztott vaj
  • 2 tojás
  • 3 citrom leve (1 dl)
  • 2 citrom reszelt héja

ELKÉSZÍTÉS

ALAP
Törd össze a kekszet és őröld finom morzsává. Olvaszd meg a vajat és jól keverd el a morzsával. Egy 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaforma aljára tegyél sütőpapírt, majd tedd vissza a sütőforma oldalát. Nyomkodd bele a formába a kekszes keveréket, míg egyenletes és sima lesz. Tedd a hűtőbe addig, amíg az alap megszilárdul.

TÖLTELÉK
Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe kb. 10 percre. Hosszában vágd fel a vaníliarudat, kapard ki belőle a magokat és keverd el az Arla Natúr Friss Krémsajttal. Add hozzá a tojássárgákat, a crème fraiche-t, valamint a citrom héját és levét. Vedd ki a vízből a zselatint és a megpuhult lapokat egy serpenyőben vagy a mikrosütőben nagyon alacsony hőfokon olvaszd fel. Kevergesd, amíg teljesen fel nem olvad, majd hagyd langyosra hűlni. Vegyél ki egy keveset a krémsajtos töltelékből, keverd el a zselatinnal, majd ezt keverd hozzá a töltelék többi részéhez. A tojásfehérjékből verj kemény habot, add hozzá a porcukrot és verd további 2 percig. Forgasd bele a tojáshabot a krémsajtos töltelékbe és a tölteléket öntsd rá a kekszes alapra. Fedd le a tortaformát és másnapig tedd hűtőbe.

CITROMMÁZ
Egy kis serpenyőben keverd össze a tojást, a citromlevet és a cukrot. Kevergetve melegítsd közepes lángon, de ne forrald fel. Amikor kezd sűrűsödni, add hozzá a vajat és a citromhéjat. Keverd tovább, amíg be nem sűrűsödik, majd zárd el a gázt. Hűtsd le a hűtőben, és csak ezután öntsd rá a tortára. A sajttortát tálalás előtt díszítsd reszelt citromhéjjal.

Fedezd fel a természetesen finom, friss és zamatos gyümölcsökkel teli Arla Friss Krémsajttal készült sajttorta recepteket és még számtalan más finomságot! Mivel a mi krémsajtunk csupán négy természetes összetevőből készül, biztos lehetsz benne, hogy akármit is sütsz vele, csak azzal a sok jóval van tele, amit te beletettél.

RÉSZLETEK

Kizárólag négy természetes összetevőből készült. Az Arla Friss Krémsajt egyszerűen finom, adalékanyagok nélkül. Élvezd az Arla Friss Krémsajt lágy és üde ízét egy szelet pirítóson, a szendvicseden, az uzsonnád mellé – vagy ahogy csak akarod.

FEDEZD FEL!

Finomságok, amik segítenek átvészelni a napot. Próbáld ki a grillzöldségek és az egészséges rozskenyér hihetetlen ízét Arla Natúr Friss Krémsajttal étkezések között szendvicsként vagy gyors harapnivalóként.

RÉSZLETEK

CSUPÁN NÉGY TERMÉSZETES ÖSSZETEVŐ

Csak ennyire van szükségünk az Arla Friss Krémsajt elkészítéséhez. Valójában ’s olyan egyszerű, hogy akár otthon is elkészítheted!

Arla Friss Krémsajt – Adalékanyagok nélkül

FARMEREK TULAJDONÁBAN ÁLL

Tejtermékek a farmról szenvedéllyel, neked

TUDJ MEG TÖBBET!